D-kullen Love Joy
Ghali Excellent Misty & Maidens Kalahari Kandy
Inavelsgrad 0%
Födda 2015-02-08
Antal 13 varav en dödfödd
6 tikar & 6 hanar

 

Esther & Kandy har nu fått sina valpar. De föddes den 2015-02-08. Valparna fördelades på 6 tikar och 6 hanar. Vi kallar kullen Love Joy. Det kändes så rätt att välja kullnamnet Love Joy, "kärlek & glädje" som är en komet som blev synlig på himlen på samma dag som vi fått det bekräftat att Esther var dräktig. Vi hoppas att denna kull ska skänka våra blivande valpköpare mycket kärlek & glädje.
(Kometen är uppkallad efter sin australienske upptäckare Lovejoy ) 

Esther & Kandy
Valparna är efter ”Esther” Ghali Excellent Misty med ”Kandy” C.I.B FI UCH LT CH RU CH SE UCH UA CH Maiden's Kalahari Kandy. Vi är så glada att vi fått denna möjlighet. Kandy är inte bara otroligt vacker utan en underbar hund med en härlig mentalitet. Jag, Staffan och Esther träffade Kandy, Elena och Willy på Orust redan våren 2013 och började då planera tillsammans inför denna parning. Vi tror att Esther och Kandy kompletterar varandra mycket väl.

Esther
Esther är efter C.I.B LT CH LV CH NO VCH NORD UCH SE VCH Roseridge Red Rastaban & C.I.B KBH V-09 NORD UCH SE VCH Ghali Awena Af Argos.
Esther är som RR ska vara. Hon är så älskvärd mot familjen och visar med hela sin kropp och med sitt leende att hon bryr sig och tycker om oss väldigt mycket. Hon är social och glad med vänner och besökare som kommer till oss men säger ändå till när någon kommer på gården. Esther är lätt att ha med sig överallt och uppvisar ett lugn och trygghet i alla situationer och miljöer. Att under våra promenader få sträcka ut och springa i full fart och kolla in viltbeståndet i skogen är bland de bästa hon vet. Esther är en ”mys tjej” som gärna ska ligga under täcket eller en filt.  Detta vill hon alltid ha hjälp med så vi kommer naturligtvis springande när täcket ska på ;)

Kandy
Kandy  kommer från Maiden´s kennel. Föräldradjuren är Maiden´s Incredible Indy & Maiden´s Highlight Hayden.
När vi träffade Kandy första gången så kändes allt så rätt. Han var precis så som vi förväntade oss, en go och cool kille och väldigt snygg. 
Så här beskriver  Elenas & Willy själva  Kandy:
”Kandy är vår första ridgeback en dröm blev till verklighet, Hans egenskaper gör att vi betraktar honom som vår son. Han har en underbar karaktär, vänlig mot alla våra vänner och håller distans till utomstående. Kandy har lätt för att komma överens med människor och hundar. Han är nyfiken och har lätt för att ta åt sig nya aktiviteter som vi upplever tillsammans med honom. Hans förmåga att visa sig från sin bästa sida om det gäller jakt, sport eller utställning gör det hela till en fest varje gång. Kandys avkommer runt om i Europa har ärvt hans positivitet och gläder sina ägare med talang och skönhet.”.

Om kombinationen
Vi hoppas att valparna ska bli lika trevliga och härliga som sina föräldrar.

Inavelsgraden är 0.0%

Esther
Ghali Excellent Misty, "Esther"
Född: 2011-04-11
Vikt: 42 kg
Mankhöjd: 68 cm
Höfter: HD grad A
Armbågar ED ua (0)
Färg: Röd vete
Korrekt bett & fulltandad

Utställning: Excellent & två reservcert
Viltspår: Godkänt anlagsprov, Ett 1:a pris öppenklass
Skottfast

Kandy
Maiden´s Kalahari Kandy "Kandy"
Född: 2006-08-02
Mankhöjd: 66 cm
Vikt: 43 kg
Höfter: HD grad A
Armbågar: ED ua (0)
Färg: Röd vete
Korrekt bett & Fulltandad

Utställning: Multichampion 
Viltspår: Godkänt anlagsprov, två 1:a pris i öppen klass
MH: genomförd.
Skottfast