Om OSS

Vi som har kennel Wenzake är Eva och Staffan Linnér. Vi bor på en gård utanför Halmstad alldeles med naturen inpå knutarna. Vi har levt med hund i stort sett hela våa liv.Vårt hundintresse började i tidig ålder för oss båda. Eva sökte upp familjer med hund och ringde på dörren med frågan om hon fick komma in eller gå ut med hunden redan som 5-6 åring. När Eva var 7 år introducerades den egna första hunden som var en släthårig foxterrier. Därefter blev det dvärgpinschrar under uppväxten. Staffan är uppvuxen med irländska settrar och började som tonåring hänga med på träningar på brukshundsklubben. Tillsammans har vi haft både Jack Russel och Golden Retreivers.

 

Idag lever vi med tre ridgeback tikar och två D/S gårdshundar. Att vi fastnade för ridgeback var, tack vare att en bekant till oss skulle köpa en valp och tyckte att även vi kunde hänga på. Först svarade vi "absolut inte en ridgeback". Egentligen visste vi ingenting om ridgeback som hund. Vi började läsa om rasen och tyckte till slut att det kunde vara kul med en ny utmaning. Detta har vi aldrig ångrat. Vi säger som så många tidigare har sagt, har du haft förmånen att få lära känna rasen och ha den som din kompis är du fast och det blir gärna fler.... När det var dags för vår dotter att få en egen hund så föll hon för D/S gårdshund. Det är en underbar ras i ett litet format som alltid är pigg på upptåg och långa skogspromenader.

 

Under årens lopp har vi båda gått många kurser alltifrån valpkurser, allmänlydnad, tävlingslydnad till ralllylydnad m.m. Men vi har även genomgått kurser i viltspår och praktiskt eftersök.Detta har Staffan haft nytta av under jakten där han kunnat använda våra hundar i skarpa eftersök med lyckat resultat.

Någon tävling har det också blivit. Som aktivering för våra hundar brukar vi lägga viltspår, gå skogspromenader eller hänga på någon hundkurs.

 

Eftersom vi bor på landet får de även följa med oss på stan emellanåt och kolla in stadslivet.

Vi har valt att kalla vår kennel Wenzake eftersom det betyder följeslagare på Swahili. När man lever med en ridgeback så har man en trogen följeslagare.

 

Vi vill även som säljare av ridgeback och av D/S gårdshund finnas med som "följeslagare" där man som valpköpare kan få fortsätta ha kontakt med oss även efter valpköp.

 

Se även fliken Aktiviteter/Kurser.

Eva är SBK Allmänlydnadsintruktör och certifierad Rallylydnadsintruktör och har gått SKK:s uppfödarutbildning.