Stella & Navy

Vi är så glada över Stella & Navys valpkull.
Vi tycker det här är en väldigt spännande kombination med linjer både från Afrika och Australien. Navy är importerad från Austraien och kom till Sverige som valp 2004. Stella är svenskfödd men har anor från Afrika. Vi fastnade för Navys utstrålning, hans vackra huvud och fina proportioner. Han är dessutom en cool och trygg kille som inte hetsar upp sig i onödan. 

Stella är utställd med Excellent. Hon har en underbar exteriör, välmusklad, smidig och fin hållning med en stark överlinje. Hon är SE VCH och spårar lugnt och metodiskt. Stella är en smart och underbar tjej som alltid vill hänga med och är pigg på lek och vill alltid vara sin förare till lags. Hon har aldrig några problem att umgås med andra hundar. Hon har en stor dos av humor och vill gärna skoja till det lite. Hon är som RR ska vara, nyfiken och vill vara med när vi får besök. 

Hon har en spännande stamtavla med rötter från Afrika. Pappa till Stella är Ökensandens Poma Von yesekani och som har sina rötter i Afrika. Pomas pappa är MULTI BISS ZACH Nyaka Yesekani of Cartouche " Sekani". Sekanis far ZACH USCH Kimani´s Heir To The Throne exporterades till Sydafrika från USA efter det att han blivit Champion i USA. Han parades där med Sekanis mor ZACH Cartouche Unyana med blodslinjer tillbaka i de ursprungliga RR från de kända kennlarna Cartouche, Shangara och Mushana.
Mamma till Stella är SUCh Zaxxon´s Coolqueen Chelzie som är efter SUCH Zaxxon´s Queen Akilah & FI UCH, INT & NORD UCH, KBH V-09,LPI,SE VCH, WW-08 Emoyeni's Grand Zuberi "Lex".

Rijstone Aussie Rules "Navy"
Maria Kierkegaard som är ägare till Navy beskriver honom så här:
"Navy är importerad från Australien, kennel Rijstone. Han landade på svensk mark 2004 på midsommardagen! En hög, gänglig valp med mörka ögon och stora öron. Åh vad glad han var när han kom ur buren! Super positiv! 
Jag kommer aldrig glömma när han hoppade upp i vår säng för första gången och lade sig ned....
Navy växte upp till en hög, elegant hane med mycket bra proportioner. Hans huvud och uttryck har fångat mångas uppmärksamhet genom åren. Lugn och cool i temperamentet och älskar att bli gosad med, men under ytan finns ett stort mått av envishet och bestämdhet :) Favorit sysselsättningen är att spåra, men även utställning kan vara kul...förutsatt att det finns tikar i närheten och att han får smaka godbitar av alla runt i ringen när han väntar på sin tur.
Navy brukar placera sig på utställningar pga sin balans och proprtioner samt vackra huvud. Bästa minnet är Best In Show på Svenska Ridgeback Specialen 2006!”
Navy är pappa till fem kullar i Sverige, Tyskland och Frankrike med avkommor som gott i avel med gott resultat..

Stella & Navy är två goa hundar med ett underbart temprament. Nu hoppas vi att våra valpköpare ska få uppleva denna kombination som något mycket positivt.